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탄탄한 실력과 전문성을 갖춘 열정적인 교수진

김정환 교수

김정환 교수

전공 :
발효식품학, 식품위생학 
전화 :
031-740-7218 
연구실 :
본관 608호 
E-mail :
peterkim@eulji.ac.kr

학력

  • 서울대학교 농과대학 축산학과(농학사)
    서울대학교 대학원 축산식품학(농학석사)
    서울대학교 대학원 축산식품학(농학박사)
  • 주요경력

  • 1995년 3월 ~ 현재: 을지대학교 바이오융합대학 식품산업외식학과 교수
    1986년 8월 ~ 1994년 10월: CJ제일제당 식품연구소 선임연구원
    2010년 3월 ~ 2011년 2월: University of Guelph, Canadian Research Institute for Food Safety, Visiting Scholar
  • 연구실적

  • Parabens in breast milk and possible sources of exposure among lactating women in Korea, Environ. Pollut. 255:113142, 2019
    Analysis of glyphosate and glufosinate in animal feeds using LC-MS/MS, J. Korean Chem Soc. 63:342-345, 2019
    The protective effects of Gastrodia elata Blume extracts on middle cerebral artery occlusion in rats, Food Sci. Biotechnol. 28:857-864, 2019
    Comparing levels of perfluorinated compounds in processed marine products, Food Chem. Toxicol. 126:199-210, 2019
    Effect of ingredients on the physicochemical and sensory characteristics of tsuyu sauce, Culinary Sci. Hospitality Res. 25:21-27, 2019
    Monitoring of methanol levels in commercial detergents and rinse aids, J. Food Hyg. Saf. 34:263-268, 2019
    Development of a pretreatment method for determination of levels of perfluorinated compounds in foods according to fat and protein contents, Korean J. Food Sci. Technol. 50:14-20, 2018
    Protective effects of Gastrodia elata Blume on acetaminophen-induced liver and kidney toxicity in rats, Food Sci. Biotechnol. 27:1445-1454, 2018
  • 연구분야

  • Food safety
    Personal hygiene products
    Health benefits of lactic acid bacteria
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